Site-ul Aeroportului Satu Mare, atacat de hackerii pro-rusi

Hackerii grupării Killnet au publicat o listă cu site-urile unor aeroporturi din România pe care le-au atacat şi pe care au reuşit să le închidă, pentru o perioadă de timp, la fel cum au făcut şi cu site-urile Guvernului, Poliţiei Române sau Poliţiei de Frontieră.

Astfel, pe lista site-urilor aeroporturilor din România atacate se numără: Bucureşti, Arad, Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanţa, Suceava, Cluj, Iaşi, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Oradea.

Toate site-urile atacate au fost picate pentru o anumită perioadă de timp, la fel cum s-a întâmplat la fiecare atac al hackerilor, însă ulterior şi-au revenit.

Totodată, site-urile atacate nu au fost sparte de hackeri, ci doar indisponibilizate prin lansarea unui volum uriaş de trafic fals.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că a blocat mii de astfel de operațiuni ale grupării Killnet în acest sfârșit de săptămână.

Experții IT ai STS spun că numărul acestora s-a dublat comparativ cu alte perioade. Au fost vizat site-urile mai multe ori instituții publice, bănci și hipermarketuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.