Ministrul Agriculturii, prezent la Satu Mare

Instituția Prefectului Județul Satu Mare, în cadrul vizitei de lucru de două zile în județ a ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a invitat astăzi 2 mai, fermieri din sectorul vegetal și zootehnic, procesatori în industria alimentară dar și reprezentanți ai autorităților locale și guvernamentale la o întâlnire de lucru.

Întâlnirea a avut ca scop o informare a ministrului privind problemele curente ale agricultorilor sătmăreni dar și prezentarea principalelor direcții strategice în politica rurală și a măsurilor de sprijin în agricultură și industria de procesare, actuale sau în curs de definitivare ca noi programe de finanțare.

Interesul fermierilor sătmăreni pentru această acțiune a fost foarte mare, aceștia au găsit răspuns la numeroase întrebări care au fost adresate ministrului. De asemenea, primarii prezenți la întâlnire au ridicat problema finanțării proiectelor de infrastructură demarate în mediul rural având în vedere unele dificultăți generate de actuala conjunctură economică.

Prezent la întâlnire, Gheorghe Cârciu, ministru secretar de stat la Departamentul pentru Românii De Pretutindeni a subliniat nevoia de a implementa strategii eficiente pentru a face agricultura românească atractivă pentru românii plecați în afara țării, ca soluție de reintegrare a acestora pe piața muncii din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.