Cum a fost surprins arbitrul internațional Istvan Kovacs, la pauza meciului de la Mioveni ?

Arbitrul din categoria Elite UEFA, care a condus meciul Manchester City – Real Madrid, încheiat cu scorul de 4-3 în prima manșă a „dublei” din semifinalele UEFA Champions League, a fost solicitat pentru autografe și pentru fotografii la pauza meciului.

Kovacs nu a apucat să ajungă la vestiare, în pauza meciului, pentru că mai mulți spectatori, în special copii, l-au așteptat la gard. Micuții, care cu fulare, care cu tricouri sau cu diverse carnețele au stat frumos la coadă pentru a obține un autograf.

Întreaga :baie de mulțime” a durat mai bine de șase minute, după care, zâmbitor, arbitrul a plecat în pas alergător la cabine pentru a se pregăti pentru reluarea meciului.

Marius Avram a dezvăluit suma primită de către Istvan Kovacs din partea UEFA, după ce a arbitrat meciul Manchester City – Real Madrid.

Sumele sunt publice. Onorariul arbitrilor pe plan internațional, la UEFA, nu este în funcție de nivelul meciului arbitrat, ci este în funcție de nivelul la care este arbitrul.

De exemplu, Istvan Kovacs, care este în categoria Elite, indiferent ce meci arbitrează, în Europa League, în Conference League, în Champions League, el primește același barem. Baremul este undeva la 5.000 de euro pentru fiecare meci.

În țările arabe, sunt cam 10.000 de dolari la un meci arbitrat. Arabii plătesc bine, plătesc pentru elita europeană, le plac arbitrii tari, îi aduc să arbitreze meciurile importante”, a spus Marius Avram, la Digi Sport Special.

Sursa: www.digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.