România, din nou ținta propagandei ruse

Propaganda oficialilor de la Moscova aduce din nou acuzații la adresa României. Ministerul rus al Apărării spune că Ucraina exportă masiv cereale în România, iar pe drumul de întoarcere sunt aduse la schimb arme și muniții străine. Surse oficiale din Ministerul român al Apărării au declarat pentru Digi24 că acuzațiile sunt o denaturare grosolană a realității.

Aceste acuze au fost publicate într-un mesaj al Ministerului rus al Apărării publicat pe contul de Telegram. Potrivit Moscovei, Ucraina a organizat exporturi masive de cereale, porumb, plante oleaginoase și animale de fermă către România, pe cale rutieră și feroviară, precum și cu barje din portul Izmail, de-a lungul Dunării. Mai mult, rușii au și făcut și calcule: ar fi fost exportate astfel nu mai puțin de 20 de milioane de tone de marfă. Iar la întoarcere, în schimbul produselor, sunt aduse în Ucraina arme și muniții străine, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Oficialii Ministerului român al Apărării au reacționat și spun că aceste afirmații reprezintă o denaturare grosolană a realității. În ceea ce privește sprijinul economic acordat Ucrainei, inclusiv prin deschiderea unor căi care să permită reluarea exporturilor de cereale, România va continua acțiunile concrete de solidaritate, inclusiv prin asigurarea continuității lanțului de aprovizionare cu produse agricole, transmite Bucureștiul.

Orice speculații privind utilizarea acestor transporturi comerciale ca acoperire pentru alte acțiuni de natură militară fac parte din arsenalul de propagandă și manipulare a realității activat în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina”, au declarat surse oficiale din MApN.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.