Mihaela Bilic: Vă puteți satisface pofta de mici fără să vă puneți în pericol silueta

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat cum trebuie preparați micii, în cazul în care nu vreți să vă puneți în pericol silueta.

Exista multe retete de mici, se pot face din carne de porc, vita sau oaie in diferite proportii, la care se adauga grasime.

Ei bine, cantitatea de grasime face diferenta intre un mic de calitate si unul de duzina, continutul de grasime putand varia de la 10 la 20%.

Carnea e prietena siluetei, deci alegeti mici cu cat mai multa carne. Secretul sta in culoare, cu cat sunt mai deschisi la culoare si au mai multe puncte albe cand sunt cruzi, cu atat sunt mai grasi. “, explica nutritionista.

Exista si o varianta practica si extrem de sanatoasa de a prepara micii: puteti sa-i puneti pe gratarul din cuptor, cu o tava sub ei in care sa curga grasimea.

Nu numai ca scapati de fum si miros, dar vor fi si dietetici pentru ca tot ce e gras se topeste si se scurge in tava. Vor ramane mai mici, dar si mai sanatosi!”.

Micii contin in medie 200-250cal/100g si cantaresc, in functie de dimensiune, 50-80g/bucata. Putem spune ca un mic mic are 100cal.”

Mihaela Bilic spune că este recmandat să considerăm micii ca pe o bucată de carne împănată, 2-3 mititei fiind echivalentul a o friptură.

Din punct de vedere nutritiv trebuie sa consideram micii ca pe o bucata de carne impanata, deci putem sa-i consumam ocazional, 2-3 mititei se considera o friptura.

Iar ca si garnitura langa mici avem de obicei paine si mustar. Socotiti 60cal/felia de paine si 30cal mustarul si veti vedea ca va puteti satisface pofta de mici fara sa va puneti in pericol silueta.

Singurul element care lipseste ca sa putem avea o farfurie ideala sunt salata/legumele, dar nu mancam mititei in fiecare zi deci nu e asa grav”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.