Spectacol planetar în această noapte: Planetele vor părea că se ciocnesc pe cerul nopții

Daca vei privi spre cer în această noapte, vei asista la un fenomen spectaculos. Vei putea vedea două dintre cele mai strălucitoare planete ale sistemului solar aproape atingându-se.

Venus și Jupiter vor fi distanță de milioane de kilometri distanță, dar de pe Pământ vor părea că sunt aproape de a se ciocni. Această conjuncție planetară are loc anual, dar anul acesta cele două planete vor părea mult mai aproape decât de obicei. Acest fenomen nu se va mai repeta până în 2039.

Fenomenul poate fi observat cu ochiul liber sau cu un binoclu, dacă cerul este senin.

Oamenii care se trezesc la 5,00 dimineaţa şi merg la serviciu şi prind momentul acesta dinainte să răsară Soarele pot să vadă patru stele foarte strălucitoare spre răsărit, două fiind extrem de strălucitoare şi două nu foarte, dar ies în evidenţă. Sunt patru planete care se văd pe cer în perioada aceasta. Din punct de vedere astronomic, nu e un fenomen. Nu există o aliniere, ci doar se întâmplă să fie toate în aceeaşi direcţie pe cer faţă de Soare”, a explicat coordonatorul Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”, muzeograful Adrian Şonka, pentru Agerpres.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.