Site-ul Poliției Române, atacat de hackeri !

Poliția Română a anunțat că în cursul zilei de astăzi a fost ținta unui atac cibernetic care a blocat accesul utilizatorilor, dar nu a compromis funcționarea paginii de internet. Mai multe atacuri au avut loc sâmbătă asupra unor site-uri web care aparțin unor instituții publice, partide și organizații private din România.

Atacul cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române a fost respins, sâmbătă, de către specialiştii în comunicaţii şi tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei şi accesul publicului a fost restabilit, informează IGPR.

Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române (www.politiaromana.ro) a fost respins astăzi, 30 aprilie, de către specialiştii în comunicaţii și tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei. Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta”, a transmis sâmbătă IGPR.

Site-ul Poliției Romane conține doar informaţii publice, nu și baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliţiei Române.

Ofiţerii specialişti din cadrul instituţiei, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situaţiei şi restabilirea accesului publicului către site-ul Poliției Române, transmite IGPR.

În ultimele zile, mai multe atacuri ale hackerilor au vizat site-urile instituțiilor din România. Este vorba despre atacuri motivate de acțiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federația Rusă, susțin oficialii români.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.