Filarmonica Satu Mare: 2021, un an plin de concerte

Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” contribuie semnificativ la promovarea județului Satu Mare în plan cultural, datorită dinamicii și diversității evenimentelor prezentate.

În anul 2021, instituția de cultură a organizat 78 de evenimente în cadrul stagiunii de concerte, multe dintre ele cu participarea unor artiști invitați din întreaga lume. O parte dintre concerte s-au desfășurat în spații neconvenționale, în afara sediului, atrăgând astfel interesul unui număr mare de spectatori – în parcul de lângă Turnul Pompierilor, în curtea Muzeului de Artă, la Casa Meșteșugarilor, în curtea mai multor centre sociale, dar și la Castelul din Carei și în numeroase biserici, iar cele 20 de concerte educative i-a apropiat pe copiii sătmăreni de universul fascinant al muzicii.

Profitând de lipsa publicului din sala de concerte, în 2021, în Filarmonica „Dinu Lipatti” au continuat lucrările pentru îmbunătățirea spațiilor clădirii, astfel încât ele să fie aduse la standarde moderne pentru publicul meloman.

Toate aceste realizări din ultimul an au fost prezentate de către managerul instituției, Kovács Emőke, la evaluarea activității instituției.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.