Atac cibernetic. Vizate site-urile Guvernului, Armatei, Poliţiei de Frontieră şi al CFR Călători

Mai multe site-uri ale instituțiilor publice din țara noastră au fost atacate cibernetic.

Din primele informații se pare că ar fi vorba despre site-ul gov.ro, site-ul oficial al Guvernului României, dar și mapn.ro, site-ul oficial al Ministerului Apărării.

Totodată au fost atacate și site-ul Poliției de Frontieră, site-ul oficial CFR Călători și cel a unei instituții financiare.

Toate acestea au fost afectate de o serie de atacuri cibernetice de tip DDoS.

Specialiștii de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează în aceste momente cu experții instituțiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor.

Astăzi dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro și politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro și a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).

Specialiștii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții instituțiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor.

Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut”, informează autoritățile.

Prima reacție a MAPN

Dragi colegi, confirmăm că un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanșat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro).

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.