Spectacolele săptămânii la Teatrul de Nord

Pentru ultima săptămână a lunii aprilie și implicit ultima săptămână de vacanță școlară, propunem publicului două spectacole pentru întreaga familie.

În data de 28 Aprilie, de la ora 18:00, pe Scena Mare jucăm „Metamorfoze” – un spectacol concert conceput de cei doi membri ai trupei Fără Zahăr: Bobo Burlăcianu (muzica și regia muzicală) și Bobi Dumitraș (versurile), un spectacol efervescent și 100% interpretat live.

Ideea spectacolului „Metamorfoze” are la bază transformarea lui Gregor Samsa în gândac. Căutându-și noua identitate, Gregor nimerește într-un grup al metamorfozaților care își prezintă, pe rând, povestea de viață. Publicul va face cunoștință cu niște personaje amuzante, dar cu substrat trist. Gândacii nu sunt așa cum învățase Gregor în școală. Furnica este leneșă și ghinionistă, de cele mai multe ori se împrumută de la greierele cămătar. Greierele cămătar, fost tenor la Opera Română, este acum cel mai mare oportunist. Albina este o fostă profesoară de matematică care râvnește să devină regină. Fluturele filosof se teme să dea din aripi pentru a nu declanșa un uragan în China. Gândacul de Colorado e un fost fermier din Vaslui care folosea mult insecticid. Un personaj amuzant și greu de uitat este mecanicul auto transformat în Volkswagen Beetle, ajuns aici tocmai din Dorohoi.

În 30 aprilie, de la ora 18:00, tot pe Scena Mare, vine ”MOMO” – o reinterpretare sensibilă a poveștii lui Michael Ende, care înfățișează o lume fragilă, a pierderii și recâștigării inocenței în detrimentul tehnologiilor care devin tot mai intruzive.

Momo” e despre regăsirea de sine prin poveste. Condusă de constelația Casiopeea spre strada Nicicând, fetița Momo descoperă sursa timpului în casa Niciunde, acasă la Maestrul Ora, și înțelege că timpul nu e linear ci ciclic, și că realitățile au loc concomitent. Fiecare om are acces și poate trăi oricând (într-)un timp interior care deschide o sumedenie de reflexii în povești. Trecem printr-o serie de crize în care spectacolele par aproape o aroganță, și apar și dispar de pe scenă la o bătaie din gene. „Momo” e un spectacol tributar teatrului și poveștilor, cu credința că vor continua, în orice formă ar lua-o, să ne alunge frica de moarte.” (Diana Dragoș).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.