Lumina Sfanta a ajuns la Satu Mare

Lumina Sfântă s-a aprins sâmbătă, 23 aprilie, în jurul orei 14.30 deasupra Sfântului Mormânt din Ierusalim, iar numeroși credincioși au participat la această slujbă solemnă.

Sfeşnicul sau candela „neadormită” a Sfântului Mormânt a fost aprinsă pentru prima dată în 326, anul în care a fost descoperit Mormântul lui Hristos, şi de atunci a rămas nestinsă vreme de 17 veacuri.

Prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost adusă în țara noastră, și anul acesta, Sfânta Lumină luată de pe Sfântul Mormânt din Ierusalim.

Datorită sprijinului ing. Mircea Leţiu, fost membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului și a Adunării Naționale Bisericești, Sfânta Lumină a ajuns pentru a XIII-a oară şi în Eparhia noastră. Ea a fost adusă de o Delegaţie Eparhială cu o cursă privată, sâmbătă 23 aprilie, în jurul orei 20.00 la Sibiu; în jurul orei 21:00 la Cluj-Napoca, iar destinaţia finală a fost Aeroportul din Satu Mare, în jurul orei 21.30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.