Turist recuperat de salvamontisti (Foto)

In zona montană a județului Satu Mare, la peste 1000 m altitudine, iarna cu greu se lasă dusă, ceea ce face mult mai dificile excursiile la munte. Un turist care s-a rătăcit în apropiere de Piatra Strungii, a fost recuperat de salvamontistii satmareni.

Acesta s-a pierdut de grupul cu care a pornit în drumeție din Blidari către Varful Pietroasa. În momentul în care și-a dat seama de dificultatea situației, acesta a solicitat sprijin prin SNUAU 112, iar echipa SPJ Salvamont Satu Mare a intervenit cu 5 salvatori pentru gasirea, stabilizarea si transportul până la echipajul SMURD care l-a preluat pt investigații suplimentare.

Durata totală a intervenției a fost de circa 3 ore, identificarea rapidă în teren a apelantului fiind facilitată de profesionalismul operatorilor din cadrul serviciului SNUAU 112 care au oferit coordonatele exacte ale victimei, ușurând semnificativ munca salvatorilor.

Salvamontistii reamintesc tuturor pasionaților de drumeții montane, să țină cont de necesitatea unui echipament adecvat traseului, anotimpului și zonei montane vizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.