Prevenirea incendiilor la biserici, in perioada Sarbatorilor Pascale. Masuri obligatorii, explicate de pompieri

Specialiştii din cadrul ISU Satu Mare au asigurat pregătirea şi instruirea preoţilor şi personalului mănăstirilor, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le transmită credincioşilor.

Pentru diminuarea riscului de incendiu şi reducerea consecinţelor negative care se pot înregistra în perioada manifestărilor religioase cu public numeros, se impune accesul în incinta lăcaşului de cult, în limita capacităţii bisericii, iar uşile de acces/evacuare se vor menţine în poziţie deschisă, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros.

De altfel, în condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber. Se va asigura amenajarea unor locuri speciale pentru depunerea lumânărilor aprinse, în timpul slujbelor religioase, în exteriorul lăcaşului de cult şi la distanţe de siguranţă faţă de construcţii, vegetaţie, arbori sau altele, de preferinţă în tăvi metalice umplute cu nisip şi se va asigura supravegherea lor pe toată durata menţinerii aprinse.

Participanţii la slujbele pascale trebuie să acorde un plus de atenţie utilizării lumânărilor şi candelelor aprinse (în special în Noaptea de Înviere) pentru a preveni posibilele incidente ce pot apărea în astfel de situaţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.