Când va fi majorat salariul minim în România ?

Ministrul Muncii, Marius Budai este de părere că salariul minim ar trebui să crească cât mai repede în contextul în care sunt persoane care nu pot trăi din atât de puțini bani, având în vedere creșterile fără precedent ale prețurilor la alimente, carburanți, dar și la utilități.

Pe de altă parte, ministrul nu poate să dea o dată exactă la care majorarea salariului ar putea avea loc. Totodată, el nu a putut preciza nici măcar cu ce procent ar urma să crească veniturile angajaților.

Totuși, Marius Budăi susține că există în acest moment discuții cu Comisia Europeană în acest sens, adăugând că mediul de afaceri trebuie să acorde o atenție sporită angajaților săi. Acesta susține că  angajații trebuie să fie respectați, iar acest lucru va avea un impact și asupra muncii lor.

Avem discuții la Comisia Europeană despre directiva salariul minim dar este clar ceea ce le-a spus premierul ieri oamenilor de afaceri și spun și eu din 2019, când am mai fost ministru, anume ca mediul de afaceri să fie mai atent, să se aplece cu un pic mai mult respect asupra angajaților lor, pentru că atunci când salariații se vor simți respectați, și rezultat muncii lor va fi altul”, a declarat Budăi.

Menționăm faptul că, la începutul lunii aprilie, ministrul Muncii declara că sunt discuții cu privire la majorarea salariului minim cu 200 de lei. Tot atunci, el a mai precizat că Guvernul trebuie să aibă grijă în special de categoriile vulnerabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.