Carne de câine în loc de miel la vânzare în România

DSV trage semnalul de alarmă în rândul consumatorilor. Mulți comercianți au încercat să vândă carne de câine în locul cărnii de miel, avertizează sursa citată. La această concluzia s-a ajuns după un set de controale riguroase.

Avertismentul vine din partea DSV Giurgiu, care le recomandă consumatorilor, înainte de Paste, să fie atenți la ceea ce achiziționează pentru a nu fi păcăliți.

Pentru a evita eventualele păcăleli, DSV vine cu recomandări referitoare la modul în care trebuie să arate anumite alimente. Astfel, în cazul cărnii de ovine, carcasa trebuie să prezinte întotdeauna capul și organele interne, precum și ștampila oficială de control sanitar.

Precizările vin în condițiile în care au fost cazuri când s-a descoperit carne de câine, prezentată ca fiind carne de ovine.

În acest sens, atenționăm consumatorii că pentru a fi în conformitate cu normele sanitar-veterinare, carcasa de ovine (adulte sau miel) trebuie să prezinte întotdeauna capul și organele interne nedetașate, precum și ștampila oficială de control sanitar veterinar aplicată lizibil pe fiecare spată și pe pulpe.

Nu de puține ori au fost descoperite tentative de trafic al cărnii de câine prin substituirea cărnii de ovine sau chiar de trafic al cărnii provenite de la animale moarte”, a mai informat instituția.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.