Aproape 23% din satmareni s-au recenzat

Prefectul Roca Radu a avut în această dimineață o întâlnire cu directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Satu Mare, Cătălin Vasile Ghiran pentru a discuta despre situația reală legată de recensământul populației.

După o lună de la debutul etapei de recenzare online și recenzare asistată prin intermediul recenzorilor ARA , județul Satu Mare are un procent de 22,9% din totalul populației la nivel de județ recenzată prin aceste metode online, fiind pe locul 10 într-o ierarhie a județelor la nivel de țară.

Din totalul celor recenzați la nivel de județ, 68,9% sunt recenzați prin intermediul recenzorului ARA și 31,1% prin metoda autorecenzării online, iar pe medii de rezidență situația se prezintă astfel: 38% sunt recenzați din mediul urban și 62% sunt recenzați din mediul rural.

În urma acestei recenzări UAT-urile cu cel mai mare procent de recenzare sunt: Urziceni, Săcășeni, Culciu și Ciumești cu un procent de peste 50% iar la finele clasamentului sunt UAT-urile: Socond, Certeze, Supur, Căuaș și Tiream cu un procent de sub 10%.

Prefectul Radu Roca a solicitat o mai mare implicare a autorităților locale .

Vom lua legătura cu primarii din județ pentru ca în faza a doua să creștem ritmul de recenzare” prefect Radu Roca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.