Superstiții de Florii ! Nu ai voie să îți speli părul astăzi

Duminica Floriilor sau „Intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim”, „Duminica Patimilor”, „Duminica Patimilor Domnului”, este cea mai mare sărbătoare religioasă din Postul Mare, motiv pentru care românii trebuie să respecte o serie de obiceiuri străvechi pentru a alunga spiritele rele din casa lor.

Întrucât astăzi este o sărbătoare importantă, credincioșii ortodocși nu au voie să lucreze, să calce hainele șifonate sau să spele rufele murdare.

Însă, tradiția populară românească ne spune să deschidem larg toate ferestrele din casa noastră pentru a intra energia pozitivă în locuința noastră.

În Duminica Floriilor nu avem voie să plantăm pomi fructiferi sau flori, însă ne putem reapuca de grădinărit în Săptămâna Mare.

Totodată, în zona rurală, gospodinele coc pâini împletite din făină de grâu, pe care apoi le dau de pomană și pregătesc preparate tradiționale cu pește deoarece este ultima dezlegare la pește din Postul Mare.

De asemenea, doamnele și domnișoarele ar trebui să știe că nu trebuie să își spele părul astăzi, deoarece o să aibă fire albe devreme. De altfel, tradiția populară românească ne spune că așa cum este vremea Floriilor, așa va fi vremea și de Paște.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.