Pregătiri pentru primirea unui nou grup de copii orfani din Ucraina

Un nou grup de 185 de persoane, copii orfani din orfelinatele din Regiunea Dnepropetrovsk și însoțitorii acestora va ajunge în România, în dimineața zilei de 17 aprilie, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu-Diakovo.

S-au luat toate măsurile necesare astfel încât să fie asigurate toate condițiile privind primirea, cazarea temporară și transferul grupului venit din Ucraina la mijlocul de transport necesar pentru a ajunge în Turcia în cursul zilei de 19 aprilie. Spatiile de cazare au fost amenajate și puse la dispoziție de oameni inimoși respectiv de Asociația „Borókagyökér” Satu Mare.

Masa, va fi asigurată prin grija Asociației „O masă caldă”, a celor de la Crucea Roșie Satu Mare și a Serviciului de Ajutor Maltez.

Transportul pe perioada tranzitului va fi asigurat de structurile Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare și Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare.

Mulțumesc tuturor celor implicați în efortul de ajutorare al oamenilor care fug din calea războiului din Ucraina. Dumnezeu să vă răsplătească bunătatea ! Sărbători binecuvântate pentru toți cei care sărbătoresc Paștele sau Floriile!”este mesajul prefectului Radu Roca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.