Crește alocația de hrană din spitale

Crește alocația de hrană din spitale. Începând cu 1 iulie, alocația de hrană în spitale nu va fi mai mică de 22 de lei.

Proiectul de lege potrivit căruia alocatia de hrana în unităţile sanitare publice se va actualiza anual în funcţie de rata inflaţiei şi nu poate fi mai mic de 22 lei/zi de spitalizare a fost adoptat de Camera Deputaților, miercuri, 13 aprilie.

Cu 190 voturi „pentru” şi 6 abţineri, a fost adopta proiectul de lege care ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, în sensul instituirii unor norme noi cu privire la alocaţia de hrană în unităţile spitaliceşti, precum şi la procedura de stabilire a acesteia.

Legea intră în vigoare la data de 1 iulie 2022, au mai stabilit deputaţii. Camera Deputaţilor este for decizional.

Autorităţile publice locale pot participa la finanţarea unor cheltuieli de administrare şi funcţionare, respectiv cheltuieli de personal, stabilite în condiţiile legii, bunuri şi servicii, investiţii, reparaţii capitale, consolidare, extindere şi modernizare, dotări cu echipamente medicale ale unităţilor sanitare cu paturi transferate, suplimentare alocaţie de hrană, în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetele locale”, se arată în proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.