Intalnire cu primarii din zona Tasnadului. Ce s-a hotarat ?

Prefectul Roca Radu alături de subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop au avut azi la sediul Primăriei Tășnad o întâlnire regională cu primarii următoarelor opt UAT-uri: Tășnad, Cehal, Căuaș, Săuca, Săcășeni, Santău, Pir și Tiream.

Prefectul Radu Roca a dorit să afle toate problemele cu care se confruntă fiecare UAT din zona Tășnadului la nivelul Comisiilor locale de Fond Funciar , în implementarea Programului Național de Cadastrare și cele legate de acordarea subvențiilor de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

S-au făcut analize amănunțite la nivelul fiecărei primării cu privire la aplicarea legilor fondului funciar cât și a problemelor apărute în soluționarea cererilor depuse de cetățeni.

Prefectul Radu Roca a nuanțat importanța finalizării/soluționării cererilor de restituire și a transmis un mesaj de sprijin subliniind în același timp importanța tratării cu celeritate a hotărârilor judecătorești și punerea în aplicare într-un termen cât mai scurt.

Un alt subiect important al discuțiilor a fost cel legat de Planul Național de Cadastrare prin care s-a cerut implicarea mai activă a primarilor pentru a se putea contracta la nivelul fiecărui UAT servicii topografice pentru ca un număr cât mai mare de cetățeni să beneficieze de cadastrare gratuită.

Reprezentantul APIA a reamintit rolul esențial al primăriilor la  întocmirea dosarelor de solicitare a subvențiilor agricole prin eliberarea  adeverințelor necesare fermierilor.

La finalul întâlnirii, prefectul Radu Roca le-a transmis primarilor prezenți la întâlnire ca toate problemele analizate să fie rezolvate în cel mai scurt timp, iar în cazul în care mai există neclarități să solicite sprijjinul Instituției Prefectului județul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.