Tractoare furate din Germania, gasite in curtea unui milionar satmarean

Un cunoscut milionar român este implicat în schema cu tractoare nou-nouțe furate din Germania. În curtea afaceristului au fost găsite utilajele agricole declarate ca fiind furate dintr-o reprezentanță John Deere, scriu jurnalistii de la www.agrointel.ro

Afaceristul la care s-au găsit mașinile agricole este nimeni altul decât milionarul Mihai Crișan, cunoscut în zona de nord-vest a țării.

Conform sursei citate, cele două tractoare nou-nouțe, marca John Deere (cu zero kilometri la bord), ridicate de la ferma milionarului Mihai Crișan, au zăcut în custodia Poliției de Frontieră Negrești-Oaș până în data de 1 aprilie, după care au dispărut.

Cazul tractoarelor furate nu a putut fi mușamalizat pentru că acțiunea a coordonată de autoritățile germane, prin birourile și software-ul SIRENE, un sistem complex de monitorizare transfrontalieră folosit și de România. Alarma s-a dat prin sistemul de colaborare internațional SIRENE, declanșând colaborarea cu autoritățile judiciare din Germania. Imediat, a fost activat Serviciul de Investigații Criminale al IPJ Satu Mare.

Anchetatorii spun că este posibil și un scenariu prin care rețeaua din Germania să fi făcut un joc pervers. Dacă utilajele agricole au trecut prin vămi atât de ușor, înseamnă că sunt cumpărate cu documente legale, apoi sunt aduse în România și revândute. După circa 48 de ore, combinatorii din Germania le declară furate pentru a încasa asigurarea, caz în care, anchetatorii îl pot considera cumpărător de bună credință pe Crișan.

Sursa: www.agrointel.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.