Încep inscrierile în clasa pregatitoare

Părinţii pot începe de astăzi să depună cererile de înscriere a copiilor in clasa pregătitoare. Este de aşteptat să se formeze cozi la şcoli, chiar dacă ordinea depunerii cererilor nu contează în decizia de repartizare.

Potrivit ordinului Ministerului Educaţiei, publicat în Monitorul Oficial, prima etapă de înscrieri propriu-zise va începe pe 11 mai, iar cea de-a doua – pe 30 mai. Până atunci, procedura presupune însă şi alţi paşi care trebuie parcurşi.

Copiii care împlinesc până pe 31 august şase ani vor fi înscrişi în clasa pregătitoare de către părinţi începând de luni, 11 aprilie. Aceştia vor putea completa, până în data de 10 mai, cererea de înscriere fie online, fie prin poştă, sau o vor putea depune direct ca şi până acum, la secretariatul şcolii dorite.

După acest demers din 11 mai se vor desfăşura etapele de înscriere propriu-zise, adică de procesare a cererilor-tip şi de repartizare a copiilor la şcoala de circumscripţie, pentru ca, din data de 10 iunie, fiecare unitate de învăţământ să poată afişa listele finale pentru clasa pregătitoare.

Înscrierea nu este condiţionată de frecventarea sau nu de către copii a grupei mari din învăţământul preşcolar. În clasa pregătitoare pot fi înscrişi şi copii care împlinesc şase ani în intervalul 1 septembrie – 31 decembrie, dacă nivelul lor de dezvoltare psihosomatic este unul corespunzător; şi în acest caz, este necesară o evaluare. Pentru copiii care au fost în grupa mare, evaluarea dezvoltării lor va fi făcută de către grădiniţă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.