Cum putem curăța usturoiul cât mai repede ?

Usturoiul este ingredientul de bază al multor feluri de mâncare, adăugând o aromă și savoare oricărui produs, de la minunatele paste până la pâine.

Însă curățarea sa este de departe cea mai delicată operațiune, mai ales dacă avem nevoie de mai mulți căței de usturoi. Din fericire, există câteva trucuri pentru a ne simplifica curățatul usturoiului.

Procedeul clasic este zdrobirea cateilor de usturoi folosind porțiunea plată a lamei cuțitului, îndepărtând apoi coaja. Este cu siguranță cea mai eficientă și cea mai folosită metodă, dar agasantă dacă avem de curățat mai multe căpățâni de usturoi.

Dacă doriți să reduceți această bătaie de cap, iată 3 moduri în care o puteți face.

1. Folosiți un borcan

Folosirea unui borcan cu capac este pe cât de ușoară pe atât de simplă. După ce ați îndepărtat coaja de de pe căpățâna de usturoi, puteți curăța 15 căpățâni în 15 secunde, folosind un borcan cu gura largă și cu capac.

Cum? Agitând constant și energic borcanul în care i-ați pus, pentru a avea cele mai bune rezultate.

2. Sau două boluri

Dacă aveți la îndemână două boluri metalice de aceeași dimensiune, puteți curăța în cel mai scurt timp aproximativ 12 căței. Puneți-i într-un bol și așezați-l pe celălalt invers, deasupra.

Apucați cele doua boluri cu mâinile și mișcați-le puternic în sus și în jos timp de câteva secunde. Așa scăpați rapid de majoritatea cojilor.

3. Folosiți făcălețul

Acest truc vine cu un bonus suplimentar: prinde cojile într-un singur loc. Băgați căței de usturoi într-o pungă rezistentă.

Sigilați punga și apăsați cățeii de usturoi cu facaletul. Apoi scoateți doar cățeii decojiți din pungă și repetați operațiunea până când cojile sunt eliminate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.