Se dau 50 de lei pe zi de la Guvern. Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Românii care acordă cazare refugiaților ar putea fi plătiți pentru fiecare zi. La începutul ședinței de Guvern de vineri, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre situația refugiaților din Ucraina, dar și despre ajutorul pe care Executivul vrea să îl acorde.

Mai exact, potrivit acestuia, Guvernul are în plan să aloce 45 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru recuperarea cheltuielilor cu cazarea pentru cetăţenii români care găzduiesc refugiaţi ucraineni.

Referitor la sumele acordate, premierul a precizat că românii care vor găzdui cetățeni ucraineni ar urma să primească 50 de lei pe zi.

Nu am reuşit în şedinţa de miercuri să finalizăm procedurile care vizau reglementarea modului în care cetăţenii români, persoane fizice, pot să beneficieze de recuperarea sumelor pe care le cheltuiesc cu cazarea cetăţenilor ucraineni.

Prin hotărârea de guvern de astăzi am stabilit ca, din Fondul de rezervă al Guvernului, să alocăm 45 de milioane de lei, astfel încât, în perioada următoare, cetăţenii români care găzduiesc cetăţeni ucraineni vor putea să beneficieze de recuperarea banilor cheltuiţi cu cazarea, în valoare de 50 de lei pe zi”, a declarat premierul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.