Este obligatoriu să faci acest lucru ! Riști amendă de 20.000 de lei

Garda Naționala de Mediu a anunțat, joi, că proprietarii și deținătorii de terenuri intravilane și extravilane să elimine ambrozia.

Popular i se spune iarba pârloagelor sau iarba pustiei, iar în oraşe este cunoscută ca ambrozia, buruiana care poate provoca alergii severe, dacă este lăsată să se răspândească. Pentru evitarea instalării şi răspândirii ambroziei şi pentru eliminarea ei de pe terenurile intravilane sau extravilane Legea 62/2018 obligă proprietarii sau deţinătorii sau administratorii de terenuri intravilane şi extravilane să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii denumită ştiinţific Ambrosia artemisiifolia”, a transmis Garda Naţională de Mediu.

Printre cei care trebuie să elimine ambrozia de pe terenuri se numără:

– proprietarii și deținătorii de terenuri

– administratorii drumurilor publice

– administratorii căilor ferate

– administratorii cursurilor de apă

– administratorii lacurilor

– administratorii sistemelor de irigații

administratorii bazinelor piscicole.

Garda Națională de Mediu a mai spus că persoanele care nu respectă legea, riscă amenzi uriașe. Potrivit autorităților, persoanele fizice riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei, în timp ce persoanele juridice riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 20.000 de lei.

De asemenea, Garda Națională de Mediu mai spune că deținătorii, proprietarii și administratorii mai sus menționați trebuie să elimine ambrozia până cel târziu 30 iunie pentru ca polenul să nu se răspândească.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.