Ciolacu spune că salariul minim ar putea crește cu 200 de lei: E o discuție să fie de anul acesta

Guvernul a primit o propunere din partea IMM-urilor pentru majorarea salariului minim cu 200 de lei. Acesta a precizat că majorarea ar putea avea loc chiar anul acesta. De asemenea, Ciolacu a spus că în această săptămână ar putea fi adoptat pachetul de măsuri pregătit de executiv care cuprinde vouchere pentru persoanele cu venituri reduse, sau facilități pentru transportatori.

Eu sper ca în această săptămână să primească toate avizele și să intre. Ați văzut totuși flexibilitatea Guvernului de a face ședințe de Guvern în fiecare zi. Sunt toate măsurile, cu tichetele de masă, unde trebuie să vorbim și cu partenerii sociali, pentru că tichetele de masă știți bine că sunt suportate în zona privată și trebuie să vorbim cu partenerii sociali, este și o propunere din partea IMM-urilor, dacă se mărește salariul minim cu 200 de lei, atunci acei 200 de lei să nu fie impozitați cu CAS. Toate aceste discuții nu se fac într-un glob nici la Parlament, nici la coaliție, nici la Guvern. E o discuție și cu partenerii sociali. Părerea mea e că oricum trebuie venit cât mai repede cu aceste măsuri”, a declarat Ciolacu.

Acesta a precizat că salariul minim ar putea fi majorat din acest an: „E o discuție să avem de anul acesta. V-am zis, această propunere a venit din zona IMM-urilor.”

Salariul minim brut a crescut de la 1 ianuarie cu 250 de lei, la 2.550 de lei. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.