A început recensamantul circulatiei rutiere

Consiliul Județean Satu Mare participă la acțiunea națională de recensământ general al circulaţiei rutiere care se desfăşoară pe şoselele din România începând cu 4 aprilie şi până pe 10 noiembrie.

Consiliul Județean Satu Mare a încheiat un contract de prestări servicii cu SC Institutul de Cercetări în Transporturi Incertrans SA București.

Luni, 4 aprilie, a fost prima zi a recensământului ce se va desfăşura pe parcursul a şapte zile în lunile cu trafic mediu – aprilie, mai, octombrie, noiembrie, şi trei zile în lunie iulie şi august când traficul are valori foarte mari.

Recensământul circulaţiei rutiere se efectuează o dată la cinci ani şi are ca scop determinarea repartiției și evoluției în timp a traficului de vehicule de marfă și persoane pe rețeaua de drumuri publice interurbane din țara noastră și stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia.

Recensământul circulaţiei rutiere a fost amânat pentru anul 2022 din cauza pandemiei COVID – 19 care a condus la modificarea fluxurilor de circulaţie pe fondul restricţiilor interne şi externe, programarea iniţială fiind pentru anul 2020.

Posturile recensământului circulaţiei rutiere vor fi amplasate pe autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene. Pe autostrăzi şi drumuri naționale durata înregistrarii va fi de 8 ore/zi, în timp ce pe drumurile judeţene durata va fi de 14 ore/zi. În județul Satu Mare, posturile vor fi amplasate în 59 de locuri.

Informaţiile astfel adunate vor fi folosite pentru fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere şi a lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulaţiei rutiere şi urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului pe reţeaua rutieră, precum şi pentru elaborarea de studii referitoare la evaluarea calităţii aerului, prin estimarea emisiilor generate de traficul rutier şi a impactului asupra mediului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.