Boc învins la Oradea de Sile Pușcaș. Primarul a făcut o criză de nervi

Curtea de Apel Oradea a admis recursul înaintat de proprietarul SC Florisal, Sile Pușcaș, în procesul privind legalitatea exproprierii terenului din Zorilor Cluj-Napoca), unde primarul Emil Boc a promis că va face parc. Tot procesul de până acum, care s-a judecat la Satu Mare, a fost făcut pe genunchi, au spus judecătorii din Oradea, care au trimis spre rejudecare cauza, la Satu Mare, scriu jurnalistii de la www.stiridecluj.ro

Admite recursul declarat de recurenta – reclamanta SC Florisal SA, în contradictoriu cu intimații – pârâți consiliul local al municipiului Cluj-Napoca și UAT municipiul Cluj Napoca, împotriva sentinței nr. 8/ca din 12.01.2021 pronunțată de Tribunalul Satu Mare, pe care o casează cu trimitere pentru o nouă judecare la aceea instanța ținând cont de considerentele prezentei decizii”, precizează Curtea de Apel Oradea.

Procesul de la Satu Mare a vizat legalitatea prin care s-a făcut această expropriere. Firma Florisal, deținută de Sile Pușcaș, a contestat studiul de oportunitate care a stat la baza exproprierii, prin care consilierii locali din Cluj-Napoca au emis apoi Hotărârea de Consiliu Local care a dus la exproprierea terenului. 

Florisal a atacat deciziile Consiliului Local Cluj-Napoca, dar a pierdut, lucru care l-a făcut pe Emil Boc să se laude că a câștigat procesele pe bandă rulantă. 

Vineri, la Curtea de Apel Oradea, avocații lui Emil Boc au primit o lovitură fatală. Judecătorii au admis recursul Florisal și trimit cauza spre rejudecare la Tribunalul Satu Mare pentru că s-au făcut erori grave. Magistrații orădeni au citit recursul firmei Florisal, care spunea că studiul de oportunitate pentru exproprierea terenului din cartierul Zorilor nu a fost făcut bine, prin urmare a casat hotararea de fond.

Conform unor surse, primarul Emil Boc a făcut o criză de nervi vineri la Primăria Cluj-Napoca, în momentul în care a aflat vestea de la Oradea. Problema mare este acum că Primăria trebuie să îi achite lui Sile Pușcaș 2.243.217 euro pentru teren, dar plata este penală, deoarece Primăria nu va putea justifica de ce a achitat acești bani pentru un teren care este cu cântec. 

Sursa: www.stiridecluj.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.