Se modifică structura anului școlar

Organizarea anului școlar pe semestre și trimestre ar putea fi înlocuită temporar cu cinci module de învățare, însă nu există o soluție concretă privind evaluarea elevilor în noul an școlar. În prezent, s-a propus înlocuirea tezelor semestriale cu o evaluare periodică.

Se merge pe vacanțele din octombrie și februarie, vor fi structurate pe module conform propunerilor de la CNPEE”, au adăugat sursele anonime, după discuțiile oficiale din ședința Consiliului pentru Dialog Social de la Ministerul Educației, de miercuri dimineață, 30 martie.

Anul școlar să înceapă pe data de 5 septembrie, prima zi de luni a lunii septembrie, și să se încheie pe 16 iunie. Să avem un număr de cinci vacanțe.

În primul rând o vacanță la finalul lunii octombrie, de o săptămână, după primul modul de învățare, pentru toți elevii. În octombrie pentru toți elevii, subliniez, pentru că cei din învățământ primar și grădinița aveau, cei din gimnaziu și liceu nu aveau, acum propunerea este pentru toți elevii și preșcolarii să aibă această vacanță la final de luna octombrie.

A doua vacanță să fie de sărbătorile de iarnă și să fie cu o durată consistentă, să înceapă undeva la 22 – 23 decembrie și să fie până pe 8 ianuarie, deci să avem 18 zile de vacanță de iarnă.

A treia vacanță să fie în luna februarie, o săptămână.

A patra vacanță să fie de sărbătorile pascale, în anul 2023 putem să avem o vacanță de aproape două săptămâni, care să includă și sărbătorile pascale ortodoxe și pe cele catolice. Și, de asemenea, să avem și o vacanță de vară care ar putea să înceapă pe data de 17 iunie și să se termine pe data de 4 septembrie.

Acestea sunt cele cinci vacanțe, deci asta ar trebui să rămână un lucru clar, vedem dacă vor fi trimestre sau semestre”, spunea ministrul Educației, Sorin Cimpeanu, pe 27 februarie 2022.

Potrivit spuselor sale, calendarul noului an școlar este:

– 5 septembrie – 21 octombrie – modul de învățare

– 24-18 octombrie – vacanță de toamnă

– 31 octombrie – 21 decembrie – modul de învățare

– 22 decembrie – 6 ianuarie 2023 – vacanța de iarnă

– 9 ianuarie – 3 februarie – modul de învățare

– 6 februarie – 10 februarie – vacanță intersemestrială

– 13 februarie – 6 aprilie – modul de învățare

– 7 aprilie – 18 aprilie – vacanța de primăvară

– 19 aprilie – 16 iunie – modul de învățare

– 17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.