Cand intra elevii in vacanta de Paste ?

Anul acesta, elevii din România au o vacanță de primăvară de două săptămâni. Aceasta va cuprinde atât Paștele ortodox, cât și pe cel catolic.

Vacanţa de primăvară 2022 este programată, conform structurii anului școlar 2021-2022, în aceeași perioadă cu vacanța de Paște. Aşadar, elevii din toate ciclurile de învăţământ nu vor mai avea parte de două vacanțe, ci se vor bucura de mai multe zile libere în preajma sărbătorilor pascale.

Elevii din toate ciclurile de învăţământ au două săptămâni de vacanță de primăvară în 2022. Zilele libere de care dispun aceștia cuprind perioada sărbătorilor pascale. Această vacanţă de Paşte este stabilită astfel încât să includă Paștele catolic, dar și cel ortodox.

Vacanța de primăvară 2022 include Paștele, dar și sărbătoarea de 1 Mai. Astfel, vacanţa de Paşte 2022 începe pe 15 aprilie și durează până pe 1 Mai inclusiv, pentru toate ciclurile de învățământ.

Elevii se vor întoarce în bănci luni, pe 2 mai. Cu toate astea, anumite grădinițe din sistemul de educație pot funcționa și pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul direcțiilor de sănătate publică. Numărul lor diferă în funcție și de capacitatea grădinițelor de a asigura resursa umană.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.