Alături de cetățenii ucraineni din județul Satu Mare (Foto)

Prefectul Radu Roca și subprefectul Altfatter Tamas au participat luni după-amiază la întâlnirea cetățenilor ucraineni ce au fugit din calea războiului și care se află în aceste zile în județul Satu Mare.

Acțiunea a fost organizată de doamnele Adriana Mureșan și Mihaela Mihalca, iar la întâlnire au participat peste 165 de ucraineni, adulți și copii, din mai multe zone ale județului, Tarna Mare, Odoreu, Botiz, Tășnad, Carei si Satu Mare.

La întâlnire au mai participat: directorul Crucea Rosie Satu Mare Rodica Borlan, Marcela Papici – președintele Asociației Părinți Pentru Copii, Anton Varga, președintele Asociației Eliezer, preotul Grec Viorel – parohia ortodoxă Halmeu, preotul Nicolae Huzău – Parohia greco-catolică Botiz, pr. Păcurar Daniel de la Parohia Tarna Mare, Daniela Sabău din partea Electrolux Satu Mare și voluntari sătmăreni.

Ne-am dorit foarte tare să reunim laolaltă reprezentanți ai autorităților locale și ONG-uri care să poată răspunde întrebărilor adresate de oaspeții noștri și chiar să îi ajute acolo unde este nevoie”, a fost mesajul organizatorilor care au transmis la finalul evenimentului că ”scopul acestei acțiuni a fost atins, la finalul întâlnirii stabilindu-se schimburi de adrese, contacte”.

Prefectul Radu Roca i-a asigurat pe cetățenii ucraineni că din punct de vedere instituțional se fac toate demersurile ca șederea lor în Satu Mare să fie cât mai plăcută.

Mămicile și copiii au primit din partea Asociației Eliezer pachete care au conținut articole de igienă personală și rechizite. Iar copii au avut parte de momente de socializare și distracție cu multe surprize pregătite de organizatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.