Se schimbă regulile pentru românii amendați

Se schimbă regulile pentru românii care primesc amenzi și vor să le conteste. Toate contravențiile, chiar şi cele primite pentru încălcarea regulilor de circulație, vor putea fi contestate de acum înainte și la judecătoria din sectorul sau localitatea în care locuieşte cel amendat.

Proiectul de lege a trecut de Camera Deputaţilor şi trebuie promulgat de preşedinte. Până acum, cei care erau amendaţi puteau depune o contestaţie doar la judecătoria pe raza căreia s-a întâmplat fapta pentru care au fost sancţionaţi.

A durat mai bine de trei ani pentru ca această lege, care adaugă nu mai mult de 11 cuvinte la textul deja existent, să treacă de Parlament. Practic, în prezent, dacă luăm o amendă de orice fel și vrem să o contestăm, suntem obligați să facem acest lucru la judecătoria pe raza căreia s-a întâmplat acest lucru.

Chiar dacă, să spunem, locuim în Cluj și am fost amendați în Iași, dacă legea este promulgată, vom putea pur și simplu să mergem la judecătoria de sector pentru aceeași procedură.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.