Concert aniversar cu Csabcsi și colegii săi (Foto)

Pe 26 martie, sala de concerte a Filarmonicii Dinu Lipatti a găzduit un eveniment de mare amploare. Cei 50 de ani de activitate muzicală a lui Cserey Csaba – Csabcsi au fost sărbătoriți printr-un concert aniversar de neuitat, plin de aventuri muzicale.

Cu ocazia aniversării rotunde, evenimentul organizat de Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” l-a întâmpinat cu sala arhiplină pe marele maestru al tobelor și instrumentelor de percuție.

De-a lungul serii, alături de Csabcsi, au cântat colegii și prietenii săi muzicieni cu care, pe durata jumătății de secol de activitate, a colaborat  la mai multe proiecte muzicale și cu care păstrează, în continuare, o relație strânsă nu numai pe plan profesional, ci și în viața de zi cu zi. Printre artiștii invitați s-au numărat Major Balázs, Julius Petrust, Black River Blues Band, Székely Gabriella, Urban Tribal Band, Molnár Csibi Attila și Vlad Isac. Mulți, însă, din păcate, nu au putut participa la eveniment, însă l-au salutat pe Csabcsi într-un mesaj video, felicitându-l pentru cariera sa muzicală activă, urându-i sănătate și încă mulți ani de activitate.

Cserey Csabcsi este un om minunat, devotat şi pasionat. Iți mulţumim pentru plăcerea cu care ne bucuri de fiecare dată când te ascultăm. Cu toți Îți recunoaștem încă o dată talentul și cariera artistică excepțională” – a menționat într-un mesaj video primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Are o viziune muzicală versatilă și creativă atunci când vine vorba despre a cânta la instrumente muzicale. Puțini știu că Csabcsi are, de asemenea, o colecție de mai bine de 100 de instrumente muzicale unice de percuție. Nu numai că le colectează, dar, de asemenea, cântă în mod regulat la ele pentru a da naștere unei lume sonore unice în spectacolele sale. Datorită echipei Centrului Cultural, această colecție a fost completată cu un țambal oferit cadou artistului.

După concert, emoținat până la lacrimi, Csabcsi le-a mulțumit participarea celor prezenți. „Este minunat să petreci timp cu colegii și, bineînțeles, cu publicul, fără de care acești 50 de ani nu ar fi fost posibil. Simt o bucurie de nedescris și sunt foarte motivat de dragostea pe care am primit-o” – a menționat artistul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.