Trei aparate din locuința ta care măresc factura

Dacă vrei să economisești curent electric, noi îți sugerăm să scoți seara televizorul cu plasmă din priză pentru că deși nu îl folosești, acesta continuă să consume. Specialiștii estimează o creștere anuală la energie cu 658 kWh.

De asemenea, și congelatorul consumă cu 427 kWh pe an dacă îl ținem activ, pentru doar câteva produse. Dacă vrei să economisești, noi îți sugerăm să înlocuiești computerul cu un laptop, pentru că acesta consumă destul de mult.

Un televizor cu o diagonală de 42 de inci, adică aproximativ 106 centimetri, consumă pe oră între 80 și 220 W/oră. Probabil că pe viitor oamenii se vor orienta spre cele care consumă mai puțin.

Spre exemplu, un televizor cu tehnologia LED consumă 80 w/oră, iar cel plasmă sunt mari consumatoare, circa  229 w/oră.

Pentru a afla cât consumă un televizor, trebuie să convertiți wați în kilowați. Împărțiți puterea la 1.000: 220 wați / 1000 wați = 0,22 kilowati. Mai departe, veți multiplica kilowatul cu cele 20 de ore în care, să zicem, că a fost utilizat televizorul: 0,22 kilowați x 20 ore = 4,4 kilowați-oră.

La final, veți înmulți totalul de kilowați-oră cu prețul din abonament. 4,4 kilowatti-oră x X lei = Y.

Becurile din casă consumă destul de mult, tocmai din acest motiv, pe piață au apărut și becuri mult mai economice, dar mai scumpe.

Becurile economice CFL au un consum mai redus de 4 – 5 ori față de cele tradiționale. Mai puteți apela și la becurile cu LED, care sunt mai costisitoare. Pe de altă parte, recupertați banii prin faptul că sunt eficiente în timp (au viață mai lungă), iar având în vedere consumul lor, veți câștiga banii înapoi și la factură.

Spre exemplu, pentru o lumină generată de 450 de lumeni, un bec clasic consumă 40 w, iar unul LED, cel mult 5 W. Făcând un simplu calcul, un consum al unui televizor plasmă, de 220 k/oră, acesta consumă cât 44 de becuri LED, în timp ce unul cu tehnologie LED, cât 16 becuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.