Ora de vara. Ce efecte are asupra organismului schimbarea orei ?

Specialiștii susțin că trecerea la ora de vara nu vine fără repercusiuni asupra organismului, deoarece avem nevoie de timp pentru a ne obișnui.

Experții susțin că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se ajusta complet la schimbarea de oră. În cazul schimbării de oră de vară, vom dormi cu o oră mai puțin.

Specialiștii susțin că persoanele care suferă de depresie dezvoltă un risc mai mare de sinucidere, deoarece instabilitatea emoțională apare cu ușurință pe fond de oboseală, iar schimbarea de oră afectează odihna și somnul.

Statisticile arată că există o creștere a cazurilor de infarct miocardic și accident vascular cerebral imediat după ce se trece la ora de vară. Trecerea la ora de vară și pierderea unei ore de somn cresc cu 25% riscul de a face un atac de cord, potrivit unui studiu. În plus, Academia Americană de Neurologie notează că rata unui AVC ischemic este cu 8% mai mare în primele două zile după trecerea la ora de vara.

Sănătatea mintală este afectată atunci când ora se schimbă, fiind o legătură strânsă între ritmul interior și starea de bine. Dacă ritmul circadian este perturbat, atunci sănătatea mintală poate avea de suferit. Acest lucru este mult mai frecvent în cazul persoanelor care lucrează cu normă întreagă.

Din cauza lipsei de somn și a modificării ritmului circadian obișnuit al corpului se pot dezvolta diferite pronleme de concentrare. Această perioadă este asociată și cu creșterea numărului de accidente la muncă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.