S-a dat lege ! Intra în vigoare astăzi !

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în această săptămână o lege care prevede amendarea cu 10.000 de lei şi suspendarea activității pentru o perioadă de 30 de zile de la prima abatere pentru operatorii economici care comercializează băuturi alcoolice şi produse din tutun minorilor.

Mai exact, conform documentului, se dorește constrângerea operatorilor economici care comercializează băuturi alcoolice şi produse din tutun. Având în vedere sancțiunile, aceștia vor fi obligați practic să respecte legislaţia care interzice vânzarea acestor produse către minori, precum şi descurajarea minorilor de a cumpăra aceste produse.

Persoanele juridice care vând băuturi alcoolice şi produse din tutun minorilor sub 18 ani vor fi sancţionate cu „amenda contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere; săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amenda contravenţională de 20.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii”, mai arată propunerea legislativă aprobată de Klaus Iohannis.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.