Anunț de ultimă oră de la Ministrul Educației. Cursuri online pentru universitati

Învățământul online revine în România, anunță Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. De ce au decis autoritățile astfel, deși contextul actual ar putea permite desfășurarea cursurilor în mod fizic?

Această decizie se aplică universităților și se va începe de anul viitor, fiind vorba despre digitalizarea cursurilor universitare.

Pentru ca aceste cursuri online să fie recunoscute și finanțate de stat trebuie ca ARACIS să elaboreze standarde de calitate care să prevadă ponderea lor, „diferențiat în funcție de domeniul de studiu – spre exemplu, științe medicale sau științe inginerești sau științe socio-umane sau arte” și în funcție de ciclurile de studii licență, master sau doctorat.

ARACIS are disponibilitatea să facă aceste eforturi astfel încât standardele să fie aprobate într-un termen de 90 de zile. Asta înseamnă jumătatea lunii iulie. La jumătatea lunii iulie, semestrul II al acestui an universitar va fi încheiat. În concluzie, Ministerul Educației face eforturi în limitele de competență de legalitate pentru modernizarea învățământului superior inclusiv din perspectiva susținerii digitalizării, astfel încât la începutul anului universitar 2022-2023 aceste schimbări să poată produce efecte pozitive”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a subliniat faptul că aceasta este o oportunitate cu un posibil impact foarte puternic, pozitiv, asupra învățământului.

Ministrul Educației le-a comunicat universtităților răspunsul Curții de Conturi cu privire la finanțarea cursurilor universitare organizate online după încheierea stării de alertă instituite din cauza pandemiei COVID-19. Acum Sorin Cîmpeanu a explicat că, „practic, Curtea de Conturi ne spune că atâta vreme cât nu există derogări, finanțarea cursurilor cu frecvență făcute în regim online nu este legală”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.