Militari americani si romani la Satu Mare (Foto)

O delegația militară mixtă formată din specialiști de cooperare civili-militari CIMIC  din România și de afaceri civile – CA  din SUA  au desfășurat în zilele de 23, respectiv 24 martie, activități în contextul exercițiului CIMIC – VICTORY, care începând cu anul 2015, reprezintă activitatea principală de instruire în mediul civil real a structurilor CIMIC.

Prefectul Roca Radu a condus pe parcursul celor două zile  delegația militară mixtă pe teritoriul  județului, respectiv la Spitalul Județean de Urgență  Satu Mare, Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș”  Satu Mare, Primăria Dorolț, Punctul de Trecere a Frontierei Petea, Primăria Halmeu, Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, Primăria Municipiului Carei și la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni.

Vizita a avut un caracter de informare-documentare, în vederea întăririi cooperării interinstituționale, a promovării parteneriatului strategic dintre România și SUA, precum și pentru identificarea unor potențiale nevoi de sprijin pentru gestionarea crizei umanitare.

Principalele aspecte de interes discutate au fost:

Prezentarea unor aspecte relevante privind județul Satu Mare;

Mijloacele și personalul din cadrul sistemului național de apărare implicate în procesul de protecție al populației, precum și existența unor structuri de căutare-salvare a persoanelor;

Asigurarea asistenței medicale de urgență a populației ;

Activități privind emigranții sau refugiații, persoanele  evacuate sau dislocate.

Activitățile au fost sprijinite și de către comandantul Garnizoanei Satu Mare, lt. col. Gheorghe Balazs, reprezentanți din cadrul Divizei 4 Infanterie „Gemina”, inspectorul-șef al ISU Satu Mare, lt.col. Sergiu Buzduga și comisar-șef de poliție Alin Pîrcălab, șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.