Ce se întâmplă cu tichetele de vacanță pentru bugetari

Bugetarii vor primi tichete de vacanță, a anunțat, marți, ministrul Turismului, Daniel Cadariu.

Din punctul nostru de vedere, al ministerului, noi ne-am făcut treaba şi încurajez toate instituţiile publice să le emită. Există cadrul legal, există sume prevăzute în buget. De asemenea, încurajez toţi operatorii economici să apeleze la voucherele de vacanţă. Au posibilitatea în limita a şase salarii minime pe economie”, a declarat ministrul Turismului.

Operatorii economici nu mai trebuie să plătească contribuții sociale pentru tichetele de vacanță, iar acestea pot fi deductibile din impozitul pe profit. 

Daniel Cadariu a mai spus că a discutat cu reprezentanţii Ministerului Mediului pentru ca vara aceasta să nu mai existe probleme cu plajele în staţiunile de pe litoral, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, potrivit Agerpres.

Taxă de stațiune, aplicată din acest an în anumite zone de pe litoralul românesc. Ce planuri au autoritățile cu acești bani

Din această vară, cei care vin pe litoral în Mamaia Nord și Năvodari vor plăti o taxă de stațiune, care este 1% din tariful unei nopți de cazare. De anul trecut, cei care se cazează în stațiunile Saturn, Venus, Jupiter, Neptun şi Olimp plătesc 5 lei pe zi.

Un Comentariu la "Ce se întâmplă cu tichetele de vacanță pentru bugetari"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.