O nouă aplicație te ajută la cumpărături ! Afli exact ce mănânci prin scanarea produsului

Fie că sunt în supermarket sau acasă, consumatorii pot scana codurile de bare de pe produsele pe care vor să le achiziționeze sau consume, pentru a afla toate informațiile de pe etichetă într-o fracțiune de secundă.

Aplicația redă direct pe telefonul mobil ingredientele, numărul și tipul aditivilor alimentari (într-un limbaj ușor de înțeles), cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, alergenii și caloriile – informații care de cele mai multe ori sunt scrise foarte mic, într-un limbaj mult prea tehnic sau sunt produse a căror etichetă nu mai este vizibilă, în special cele congelate.

InfoCons facilitează accesul la numerele de urgență naționale, locale (pe județe) și internaționale în mai multe limbi. Dacă pentru România, numerele de urgență sunt afișate în română, engleză și ucrainiană – dat fiind contextul pe care îl traversăm- pentru celelalte țări, consumatorii pot găsi numerele de urgență afișate în engleză și limba țării selectate/în care se află!

Alertele de siguranță alimentară de la nivelul Uniunii Europene, actualizate pe măsură ce apar, sunt, de asemenea, afișate pe aplicație în română și engleză, menționându-se țările vizate. Pentru fiecare alertă de siguranță alimentară este menționat gradul de risc: scăzut, nedeterminat și până la serios.

În plus, aplicația este organizată într-o manieră minimalistă, având secțiuni și butoane denumite intuitiv, alături de pictograme descriptive. Astfel, fiecare consumator poate accesa simplu și rapid secțiunile și butoanele din aplicație.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.