Decontarea normei de hrana pentru persoanele care gazduiesc cetateni din Ucraina

Primăria Satu Mare, Serviciul Situații de Urgență aduce la cunoștință publică prevederile Ordonanței de Urgență nr. 15 din 27 februarie 2022, ce stabilesc procedura pentru decontarea normei de hrană pentru persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Astfel, pentru a beneficia de decontarea normei de hrană, în limita sumei de 20 de lei/persoană/zi, persoanele fizice, care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, depun la autoritățile administrației publice locale ale unităților administrativ-teritoriale pe raza cărora se află locuința în care sunt găzduite persoanele menționate mai sus, următoarele:

1. Cerere în care precizează numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele acestora, localitățile din care aceștia declară că provin și intervalul de timp pentru care solicită decontarea cheltuielilor cu hrana;

2. Declarație pe propria răspundere cu privire la realitatea informațiilor cuprinse în cerere;

3. Copia actului de identitate al solicitantului

4. Documente care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care sunt găzduite cetățenii străini sau apatrizi.

Cererile se depun în primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni pentru luna precedentă. Cererea se depune de către o singură persoană pentru aceeași locuință. Cererile depuse după termenul prevăzut se soluționează în luna următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.