Ai grijă la aceste lucruri ! Secretele pentru un consum minim de carburant !

Mecanicii şi instructorii auto au câteva trucuri care te pot ajuta să realizezi o economie foarte importantă de combustibil.

Anvelopele învechite, senzorii defecți sau uleiul uzat se numără printre factorii care cresc consumul, la fel şi felul în care conducem, frânarea şi accelerarea bruscă. Este foarte important şi ca șoferii trebuie să schimbe la timp uleiul și filtrele.

În primul rând, uleiul din motor când îşi termină resursa opune rezistenţă, filtrul de aer nu vede cantitatea corectă de aer şi evident consumul se măreşte”, afirmă specialiştii.

Anvelopele umflate cu o presiune prea mică sau utilizarea anvelopelor învechite au un impact asupra consumului de combustibil de până la 10%. O problemă apare şi pentru cei care şi-au montat jante cu un diametru mai mare decât cel indicat de producător. Acestea cresc consumul de combustibil, iar în trafic consumul se poate chiar se dubla.

Pedala acceleraţiei trebuie apăsată moderat. Accelerația puternică duce la consum enorm de combustibil, care nu se foloseşte chiar dacă arde, nu se foloseşte la tracţiune, ci se duce în vânt”, ne mai învaţă specialiştii.

Turaţiile motorului nu trebuie să depăşească 2.000 rpm la fiecare treaptă a cutiei de viteză. Iar dacă așteptăm pe cineva în mașină mai mult de două minute, e indicat să oprim motorul. În schimb, la semafor nu ar trebui să oprim motorul.

Atunci când motorul lucrează la turaţii foarte mici, consumul este infim. Atunci când porneşti motorul ai nevoie de foarte mult combustibil. Tu ai oprit şi o să economiseşti un miligram, dar o să cheltui grame la pornirea motorului”, mai este un alt sfat util.

Deplasarea cu geamul deschis și cu bagajul montat deasupra maşinii poate duce, de asemenea, la un consum mai mare de combustibil.

Un alt mit greşit este acela că motorul trebuie încălzit iarna, înainte de a pleca la drum.

Nu este necesar să stai să încălzeşti motorul până ajunge la temperatură. E suficient circa 30 de secunde să funcţioneze motorul şi atunci porneşti. Atât timp cât încălzești se pierde foarte mult combustibil.

Dar dacă după 30 de secunde pornești, mai repede se încălzește motorul atunci când ești în deplasare”, mai afirmă specialiştii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.