Minorii ar putea în viitor să înființeze PFA-uri sau Întreprinderi Individuale

Potrivit unei propuneri legislative privind modificarea OUG 44/2008 referitoare la modul de înființare și desfășurare a persoanelor fizice autorizate precum și a întreprinderilor familiale sau individuale, minorii cu vârste de peste 16 ani care au capacitate deplină de exercițiu își vor putea înființa PFA-uri sau Intreprinderi Individuale (II-uri). Proiectul este menit să încurajeze tinerii care au capacitate de muncă, să obțină un venit în plus pe lângă contractele individuale de muncă.

Propunerea vizează modificarea art 8 din legea respectivă prin aducând următoarele modificări:

Art.8 (1) ” au capacitate deplină de exercițiu, cu excepția membrilor întreprinderii familiale ce nu au calitatea de reprezentant, care trebuie să aibă vârsta de cel puțin 16 ani, sau minorilor cu capacitate de munca.”

precum și Art. 9 ” PFA, întreprinzătorul persoană fizica titular al întreprinderii individuale si întreprinderea familia au sediul profesional declarat prin cererea de înregistrare in registrul comerțului si de autorizare a funcționării sau propriul domiciliu, in cazul in care nu își desfășoară activitatea într-un sediu profesional distinct, dispozitiile alin. (2^1) fiind aplicabile si in acest caz.

(1.1) În cazul in care solicitantul își declară sediul la propriul domiciliu, in situația in care își schimbă domiciliul, acesta are obligația ca în termen de 15 zile de la aceasta schimbare să înregistreze mențiunea referitoare la schimbarea sediului profesional în registrul comerțului

(2.2) În cazul in care sediul profesional este declarat la domiciliul solicitantului, nu este necesara prezentarea vreunui înscris referitor la dreptul de folosință”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.