Fost șef de post, trimis în pușcărie. A primit șpagă

Un fost șef de post din județul Suceava a fost condamnat la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare sub acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu. Agentul Florin Avrămiuc a fost acuzat că ar fi primit bani ca să nu-i amendeze pe șoferii prinși în neregulă, titreaza www.bihorjust.ro

În același dosar, un alt șef de post dintr-o comună învecinată a fost condamnat cu suspendare pentru aceeași infracțiune, de luare de mită. Hotărârea definitivă a fost dată de Curtea de Apel Suceava.

În urma admiterii apelurilor declarate atât de cei doi polițiști, cât și de Parchet, Curtea de Apel Suceava a hotărât să-l condamne pe agentul Florin Avrămiuc, fost șef al Postului de Poliție Vadu Moldovei la 2 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și 1 an, 9 luni și 10 zile de detenție pentru abuz în serviciu.

Al doilea polițist condamnat este agentul Daniel Vîrvara, fostul șef al Postului din Fântâna Mare. Acesta a primit 2 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită, cu suspendarea executării pe un termen de supraveghere de 3 ani.

În timp anchetei, cei doi șefi de post au fost acuzați, printre altele, că ar fi luat 200 de lei de la tatăl unui minor prins când conducea un vehicul, pentru a nu-i face dosar penal. O sumă mult mai mae – 4.000 de lei – ar fi fost luată de agentul Avrămiuc, împreună cu un alt polițist, pentru a nu raporta un autotren care tranporta cherestea fără documente de proveniență.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.