Zeci de pachete cu donații pentru ucraineni se strică în depozite. Autoritățile rămân nepăsătoare

În vreme ce românii s-au mobilizat, empatizează cu poporul ucrainean și donează puținul pe care îl au, statul român tratează aceste gesturi în bătaie de joc. O serie de imagini publicate de www.jurnalist.ro exemplifică la perfecție nepăsarea autorităților când vine vorba de donațiile făcute de români pentru frațiilor ucraineni.

În imagini se pot observa zecile de pachete trimise la un centru de colectare de la stadionul Național din București de românii din toată țara. În mare parte este vorba despre haine și alimente, dar și jucării și obiecte de igienă și îngrijire personală.

Toate zac unele peste altele, aruncate fără vreo grijă de niște funcționari care nu s-au ostenit măcar să le aranjeze unele lângă celelalte. Multe dintre pachete nu au mai avut loc în interiorul centrului de colectare și au fost lăsate în stradă.

Donatorii spun că cei de vină pentru acest dezinteres și dezorganizare sunt chiar reprezentanții autorităților locale. Unele pachete zac la fundul grămezilor de aproape două săptămâni, timp în care autoritățile nu au reușit să se organizeze pentru a putea trimite măcar unele dintre donații celor care au nevoie.

Neștiind povestea „din spatele ușilor”, mulți români continuă să doneze în speranța că ajutorul lor va ajunge unde trebuie, iar grămezile de pachete se tot adună, fără ca cineva să le organizeze pentru a fi trimise, scrie www.jurnalist.ro

Sursa: www.jurnalist.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.