Ce limite au impus marile magazine la cumpărarea de ulei

După cozile de kilometri pentru benzină, românii au luat cu asalt, zilele trecute, magazinele alimentare pentru a se aproviziona cu ulei de floarea-soarelui, de teamă că acest produs va dispărea de pe rafturi. Imediat, pe rețelele de socializare, au apărut zeci de imagini cu cumpărători care plecau din magazine cu zeci de baxuri de ulei.

Iar românii nu au dat buzna doar în baxurile cu ulei din magazine. S-au vândut cantități mari de zahăr, mălai, făină sau orez. Începând de luni dimineață, marile lanțuri de magazine au decis să impună limite de achiziție.

În magazinele Profi din întreaga țară au apărut afișe informative: „Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția acestor produse pe fiecare bon fiscal”. Așadar doar 6 kilograme de orez, zahăr, mălai sau făină se pot cumpără pe un bon. Și doar un bax de ulei.

La Kaufland limita maximă este de două baxuri, la fel și la Carrefour.

La Lidl și Penny de exemplu, clienții pot achiziționa până la cinci baxuri pe un bon fiscal. Iar cei mai generoși sunt cei de la Auchan, 36 de sticle de ulei pe un bon, așadar 6 baxuri.

Mega Image, Selgros sau Metro n-au impus limite, mai ales că ultimele două sunt unități din care se cumpără în general en gros, pentru alimentarea altor afaceri individuale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.