Studenții clujeni vor cursuri on-line. Strang semnături

Studenţii universităţilor din Cluj au înaintat o petiţie către Ministerul Educaţiei şi Senatelor Universităţilor prin care cer continuarea cursurilor universitare în format online. Documentul a fost iniţiat de un student din Cluj şi a strâns aproape 18.000 de semnături din partea tinerilor care doresc să continue activitatea universitară în format online din diverse motive.

În conformitate cu prevederile articolului II, punctul 3 din Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 99/2021, instituțiile de învățământ superior pot desfășura activități didactice în format online atât pe perioada stării de alertă, cât și pe întreaga durată a anului universitar 2021-2022. Considerăm că decizia ministerului de a trece învățământul superior în format fizic în cadrul anului universitar 2021-2022 este abuzivă”, se arată în cuprinsul petiţiei.

Petiţia mai abordează o problemă care dă târcoale printre studenţi. Deoarece activitatea universitară s-a ţinut în cele mai multe facultăţi în format online, mulţi tineri au ales să rămână în oraşele natale pentru a nu plăti chirie sau cazare, iar acum, când activitatea universitară s-a mutat în mediul fizic, majoritatea nu au cum să revină în oraş pentru că nu au unde să locuiască pe perioada semestrului. 

Mulți studenți nu au posibilitatea de a se adapta unui format fizic de învățământ superior în cadrul anului universitar 2021-2022 și doresc continuarea cursurilor de învățământ superior în format online. Cerem ca opinia noastră să fie luată în considerare de către Ministerul Educației și de către senatele universităților și facultăților”, au mai adăugat studenţii în petiţie.

Considerăm că siguranța și interesele studenților sunt cel mai important factor care ar trebui luat în considerare când sunt luate decizii despre forma învățământului superior”, se mai arată în petiţie. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.