Concert caritabil la Filarmonica !

Asociația „Noe Partium” în parteneriat cu Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” și Trupa „Harag György” a inițiat o serie de evenimente caritabile. Astfel, seara de operetă susținută în sala filarmonicii în data de 10 martie a fost un concert caritabil prin care instituția s-a unit pentru o cauză nobilă: nu doar pentru a-i aduce un omagiu președintelui asociației recent trecute în neființă, Löchli Tünde, ci și pentru a da o mână de ajutor în realizarea ultimului ei mare proiect a cărui scop este de a crea „Casa Zânelor”.

Aceasta va fi prima „casă arcă” din România, situată în localitatea Micula, care va fi construită pe terenul donat de către Primăria localității. Construcția este în derulare datorită susținătorilor asociației și a organizației înfrățite din Austria care au sprijinit realizarea planului cu 150.000 EUR, însă finalizarea proiectului necesită și aportul oamenilor cu suflet mare.

Casa Zânelor” va fi căminul tinerilor cu dizabilități din „Casa Zâmbetului” din Micula, după ce cresc, după ce părinții lor părăsesc rândurile celor vii sau când aceștia nu îi mai pot crește.

Seara de operetă l-a avut ca dirijor pe Nagy Gergő, iar soliștii care au onorat acest concert au fost soprana Barabás Zsuzsa și tenorul Tony Bardon. În program s-au auzit lucrări de Johann Strauss, Kodály Zoltán, Emmerich Kálmán, Franz Lehár.

Concertul caritabil s-a bucurat de un succes imens în rândul celor prezenți, dovadă fiind ropotul de aplauze din partea publicului și donațiile făcute pentru acest scop nobil.

De asemenea, compania AUTONET a donat 10.000 de lei pentru realizarea visului lui Tünde, iar prin contribuția publicului prezent s-au adunat încă 5.162 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.