Amenzi de 100.000 de lei la o benzinarie din Satu Mare. Stația a fost închisă

După scandalul carburanților și verificările efectuate de ANPC, ANAF și Inspecția Muncii, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a anunțat rezultatul acestora și valoarea amenzilor aplicate furnizorilor de carburanti.

În ceea ce privește verificările ANAF, acesta a spus că au fost aplicate „6 sancțiuni în valoare de 140.000 lei, la care se adaugă confiscări de 1.250 lei și suspendarea pentru 30 de zile în cazul unei benzinării”.

Este vorba de un punct de lucru din Satu Mare, unde au fost aplicate amenzi de 100.000 de lei și activitatea s-a suspendat pe perioadă de o lună. Într-un punct de lucru din județul Sibiu s-a dat, de asemenea, o amendă contravențională de 2.000 de lei și a fost confiscată o sumă de bani. La un alt punct de lucru din localitatea Dumbrăvița, județul Timiș, ANAF a dat o amendă de 19.000 lei. Același lucru s-a întâmplat în Botoșani, unde s-a dat o amendă de 19.000 de lei și s-a confiscat o sumă de bani.

În plus, în condițiile în care mulți români au luat carburanți în recipiente neconforme, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis avertizări și a făcut controale.

Până vineri dimineață au fost verificate 814 de benzinării și s-au dat 672 de sancțiuni în valoare totală de 750.000 lei”, a precizat Dan Cărbunaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.