Rusia acuză România că adăpostește avioane de luptă ale Ucrainei

Armata rusă a distrus de la începutul invaziei în Ucraina 89 de avioane de luptă şi 57 de elicoptere dintr-un total de circa 250 de aparate de acest fel funcţionale deţinute de forţele aeriene ucrainene, a comunicat miercuri Ministerul rus al Apărării, care a mai susţinut că unele avioane militare ucrainene au fost relocate în România şi prin urmare acestea nu participă la lupte.

Când a fost lansată operaţiunea specială, Forţele Armate ale Ucrainei aveau până la 250 de avioane de luptă şi elicoptere în stare de funcţionare. Forţele Aerospaţiale Ruse au distrus 89 de avioane de luptă şi 57 de elicoptere la sol şi în aer”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Unele dintre avioanele (de luptă) ucrainene au fost relocate în România şi nu iau parte la confruntări”, a susţinut acesta.

La ora actuală observăm numai încercări izolate ale avioanelor de luptă ale Forţelor Aeriene Ucrainene de a decola” şi „90% dintre aerodromurile militare ucrainene, unde se află esenţialul forţei aeriene de luptă, au devenit inoperabile”, a adăugat Konaşenkov.

Acelaşi purtător de cuvânt a mai spus că de la începutul „operaţiunii” lansate pe 24 februarie trupele ruse au distrus peste 2.700 de ţinte militare ucrainene, printre care 953 de tancuri şi alte vehicule blindate, 101 de lansatoare multiple de rachete, 351 de piese de artilerie şi mortiere, 718 de vehicule militare speciale, 93 de drone şi 81 de radare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.